Een gratis virusscanner downloaden

laptop beschermings shield

Als je jouw laptop of computer goed wil beschermen tegen computervirussen en spyware, dan heb je in deze tijd echt een antivirusscanner nodig. Je kunt gewoonweg niet meer zonder, want een virus heeft zich sneller ingenesteld dan je zou denken. We leven in een tijd waarin we alles graag zo goedkoop mogelijk doen, dus waarom zou je dan niet kiezen voor een gratis virusscanner? Er zijn meerdere gratis virusscanners te downloaden. Je hoeft maar ‘gratis virusscanner’ in te voeren in Google en je krijgt ruim 80.000 resultaten. Ongelofelijk! Betekent dit dat je zomaar de eerste de beste gratis virusscanner kunt downloaden? Ja, dat kan wel, maar het is niet aan te raden. Het risico bestaat namelijk dat je juist een virus binnenhaalt dat meer schade aanricht dan je lief is.

De juiste gratis antivirus vinden

beveilings programma van AVGHoe weet je nu welke van de honderden gratis antivirusscanners het beste is? Hoe weet je zeker dat je geen virus binnenhaalt in plaats van een goede virusscanner? Heel simpel eigenlijk. Begin met het rondvragen bij mensen in je omgeving of vraag het aan ons. Gebruiken zij een virusscanner? Is deze gratis? En hoe ervaren zij de virusscanner? De mening van je naasten zijn je in de meeste gevallen toch het meest waard, omdat vertrouwen hier een grote rol speelt. Vervolgens kun je online op zoek gaan naar ervaringen van anderen met de gratis virusscanners. Welke worden als het best ervaren door anderen die het al hebben geprobeerd en met welke gratis virusscanners zijn eigenlijk alleen maar problemen binnengehaald? Laat ervaringen spreken en je ontdekt wat wel en niet goed is.

Downloaden en installeren van een gratis virusscanner

Heb je een keuze kunnen maken, dan kun je de betreffende gratis virusscanner downloaden. Vervolgens ga je deze installeren. Dit wijst zichzelf eigenlijk en het kost niet veel tijd. Na het installeren kun je direct een scan uitvoeren om te zien hoe je laptop of computer er op dit moment voor staat. Je ziet direct welke virussen, malware, spyware en ongewenste programma’s schuilgaan in jouw computer of laptop. Je kunt er met je nieuwe virusscanner direct de bezem doorheen halen om ervan verlost te zijn.

 

Eset Smart Security 5 from Drenkovics Balázs on Vimeo.

 

Pas op voor gevaarlijke downloads

Let er goed op dat je een recente versie van een virusscanner download. Je kunt dan wel kiezen voor een virusscanner die door anderen aanbevolen wordt, maar als je een verouderde versie download, dan heb je nog altijd te maken met een gevaarlijke download. Het is namelijk zo dat er dagelijks nieuwe virussen ontstaan die je computer of laptop binnen kunnen dringen. Alleen de nieuwste versies weten hoe deze virussen tegengehouden en verwijderd moeten worden. Een verouderde versie is niet voorbereid op de nieuwste virussen. Een verouderde versie van de virusscanner zorgt dan ook voor, wat men zo noemt, schijnbescherming. Je denkt een goede virusscanner te hebben die je computer of laptop optimaal beschermt, maar eigenlijk is er helemaal geen bescherming. Kijk daarom goed naar de versie en download alleen als deze recent is.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.