Wat is malware en wat kun je er aan doen?

geinfecteerde laptop

Niemand wordt er blij van wanneer er malware op de pc aanwezig. Malware is een verzamelnaam voor onder andere spyware, wormen, virussen en Trojaanse paarden. Als je een anti malware programma kiest, dan kun je bekijken wat er zich op je pc bevindt en dan kan dat verwijderd worden. Vervolgens is het goed om je pc regelmatig te scannen en het programma te voorzien van een update. Hierdoor bescherm je je pc goed en zal hij ook goed blijven werken. Als je een beveiligingspakket hebt gekozen, dan kan dat eenvoudig geïnstalleerd worden en kun je virussen en andere malware blokkeren. Maar kies je dan gratis software of toch betaalde software? Het zal er aan liggen wat je wil en wat de mogelijkheden zijn. Maar neem de tijd om te overwegen wat de beste optie is voor jouw pc.

 

malware op de print

Malware aanpakken

Soms heb je het zelf in de gaten dat er malware op de pc aanwezig is. Het kan zijn dat je pc langzamer opstart, of dat het openen van een bestand ineens veel langer duurt dan je gewend bent. Als je veel tegelijk aan het doen bent, kan dat ook de oorzaak zijn. Maar dat hoeft dus niet. Zorg daarom dat er altijd een lampje bij je gaat branden dat er malware aanwezig kan zijn. Je kunt dan het beste de pc een keer extra scannen zodat het aan kan worde gepakt. Het is erg vervelend als het traag werkt en je hebt niet altijd in de gaten waar het aan kan liggen. Maar nu je weet dat malware ook de pc traag kan maken en schade aan kan richten zonder dat je het ziet, is extra scannen wel degelijk van belang!

Uitgebreide virusscanner

Sommige virusscanners scannen ook meteen de pc op malware. Helaas is dat niet bij alle software het geval. Neem daarom de tijd om te bekijken wat er wordt gescand als je op zoek gaat naar software. Er zijn erg uitgebreide virusscanners op de markt die je kunt gebruiken maar ook gratis versies die wat minder bescherming bieden. Als je die nu ook kiest, dan kun je je pc iedere week uitgebreid laten scannen en dan weet je ook zeker dat je pc schoon is, goed beschermd is en veilig gebruikt kan worden. Hier kun je nu zelf mee aan de slag, doe er je voordeel mee en bescherm je pc, laptop of iPad zo optimaal mogelijk.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.