De beste software om virussen tegen te gaan

logos van security bedrijvenSecurity software kopen is een van de eerste dingen die je doet als je een nieuwe computer hebt. Maar niet alleen bij nieuwe pc’s is deze software onmisbaar, ook als je er al een aantal jaar gebruik van maakt, is een goede bescherming nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je huidige antivirus verouderd is, of dat je licentie verlopen is. Dan is het slim om zo snel mogelijk nieuwe software aan te schaffen. Zo blijf je beschermd tegen actuele bedreigingen. Het is de investering meer dan waard. Hier lees je waarom een goede beveiliging noodzakelijk is en hoe je de keuze maakt welke software je installeert.

 

De noodzaak van een goede bescherming

Je zult misschien wel denken dat moderne computers tegenwoordig van zichzelf al veilig zijn. Maar cybercriminelen doen er alles aan om nieuwe manieren te ontwikkelen om pc’s te ontregelen en in te breken in persoonlijke gegevens. Daarom is het cruciaal dat je goed bijgewerkte antivirus software op je pc hebt staan. Virussen hechten zich ongemerkt aan bestanden die jij binnenhaalt. Andere soorten malware, zoals trojans, hebben weer andere manieren om je gegevens te infiltreren. Door zich voor te doen als een echt programma, wordt een trojan door mensen zelf op hun computer gezet, waar het voor veel schade kan zorgen. Dat is het vervelende aan malware: je hebt vaak helemaal niet door dat er iets aan de hand is totdat het echt helemaal mis gaat. Antivirus software kopen is dus van het grootste belang.

Antivirus software kopen doe je zo

Virusscannes kopen hoeft je helemaal niet zoveel moeite te kosten. Je hoeft er niet voor naar de winkel, maar kunt het gewoon downloaden vanaf een site. Houd er wel rekening mee dat er ook sites zijn die zich voordoen als veilige downloadsite, maar waar je eigenlijk beter niet gebruik van kunt maken. Zo krijg je onbedoeld nog meer gevaarlijke bestanden op je pc. Daarom is het belangrijk dat je alleen naar de sites van de oorspronkelijke aanbieders gaat, zoals Avast, AVG, of Bitdefender. Als je dan een aanschaf doet, weet je zeker dat het op een veilige manier gebeurt. Binnen een mum van tijd heb jij je antivirus gekocht en geïnstalleerd. Soms zijn de programma’s zo slim ontworpen, dat je zelfs bij installatie lekker achterover kunt leunen. Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel bij dit soort software.

verschillende virusscanners

Bescherming voor particulieren en bedrijven

Wat belangrijk is om in je achterhoofd te houden, is dat er verschillende software pakketten op de markt zijn. Sommige zijn meer geschikt voor bedrijven, andere zijn helemaal ingericht om aan de wensen van particulieren te voldoen. Bedenk daarom bij jezelf eerst eens wat je allemaal nodig hebt. Zo betaal je niet teveel voor je jaarlijkse licentie. De standaard pakketten bieden je meestal al voldoende bescherming. Deze software zorgt er voor dat je veilig kunt internetten, aangezien je op de hoogte wordt gebracht wanneer er een gevaar is. Doordat het programma constant wordt bijgewerkt, weet het altijd waar het op moet scannen. Als je dan een periodieke scan uitvoert, is het zeker dat alle actuele virussen worden gedetecteerd. Zo loop je nooit achter de feiten aan.

Of je nu voor een standaard pakket kiest, of voor eentje met meer mogelijkheden, er zijn altijd programma’s die beter werken dan de andere. Antivirus software kopen wil je natuurlijk maar één keer doen en daarom is het slim om direct de beste voor jou te kiezen. Op het gebied van antivirus zijn er verschillende bedrijven die het sowieso goed doen. Het van oorsprong Tsjechische Avast bijvoorbeeld. De gratis scanner van Avast is al door meer dan 230 miljoen mensen gedownload. Door dit grote gebruikersbestand kunnen nieuwe bedreigingen gemakkelijk op grote schaal worden bestreden. Andere programma’s bieden weer andere voordelen, maar bij Avast zit je sowieso goed als je nieuwe software koopt.

 

Comments are closed.